Underlinden

Ekerödsvägen blir till Unter den Linden

 

Ängelholms och Örkelljunga kommun har kommet överens om att Ekerödsvägen, som finns i båda kommunen, skal ändra namn till Unter den Linden för att attrahera allt fler tyska turister. Det markeras genom ett gemensamt namndopp

 

den 1 april kl. 13.00 vid hotell och restaurang Under Linden, Ekerödsvägen 344.

 

Ekerödsvägen skal planteras med lindträd som är skänkt av staden Berlin. Unter den Linden är den mest kända gate i Berlin och stadens borgmästare tycker det är fantastisk att få en annan väg i värden med samma namn.

 

Det blir Andreas Jarud, vd i Ängelholms Näringsliv och Krister Persson, näringslivs- och turistchef i Örkelljunga Kommun som planterar de två första lindträd.

”Vi märker att Nordvästra Skåne blir allt mer populärt bland utländske turister och speciellt tyska turister spenderar gott om Euro när dem besöker oss. Att ha en gata med ett sånt namn är den största satsning mot den tyska marknaden i decennier”, säger Andreas Jarud.

”Jag håller helt med”, säger Krister Persson. ”Vi märker att tyska turister först och främst tycker om naturen. Vi kommer att justera vår marknadsföring av Örkelljunga som resmål till att bli ”där Skånes Vildmark möter Unter den Linden”.

 

Uppgiften med att plantera mer än 1 000 lindträd på Ekerödsvägen hanteras av Erika Lennartsson, driftschef i Ängelholms Kommun. ”Fantastisk att få en sån present från Berlin. Det är sorten Tilia Berlina som växer mycket snabbt, kan bli upp till 50 m höga och bli typ 500 år”, uttalar Erika Lennartsson.

 

Randi Svendsen, vd och kock på Under Linden är självklart mycket nöjd. ”Att tänka att staden Berlin finner det intressant att donera lindträd till vägen här! Vi markerar det på rätta tyska sättet och vill skapa lite oktoberfest här den 1 april. Vi uppställer ett stort tält, kommer att få grilla stora tyska bratwurst korv och har hyrt dem populära tyska bierfrauen som serverar gratis öl mellan 13.00 – 15.00. Fast, man måsta boka plats senast kl. 12.00, först till kvarn gäller!”

 

Det blir Skelderwiken Brygghus som levererar en hel ny öl, inspirerat av den kända berlinska bryggmästare, Otto von Brygghus. ”Det har varit en stor utmaning för oss just att hitta den rätta tyska smaken i denna öl”, säger Tony Jörgensen, delägare på Skelderwikens Brygghus. ”Men jag är övertyget om att de öl kunniga medborgare i nordvästra Skåne kommer att tycka om ölet”. Den nya öl, Under Linden, givetvis med ett lindträd i logo, kan köpas på systembolaget i Örkelljunga och Ängelholm den 1 april från kl. 15.00.

 

Boka plats direkt här