Underlinden

Restaurang Under Linden

Restaurangen ligger i skogen på Hallandsåsen, mellan Ängelholm och Örkelljunga, i Skåne,

Vår meny består av närproducerade råvaror, en del är även ekologiskt odlat, och allt är tillagat från grunden. Årstiden styr vilka råvaror vi har att tillgå just nu. Under vår och sommar skördar vi allt mer från vår egen köksträdgård. Här serveras svenskt kött.

Vi tänker klimatsmart och försöker att undvika matspill. Vi vill därför att du bokar bord senast dagen innan.

 

 

 

Du tar dig enkelt hit, endast 8 km från Örkelljunga och 15 km från Munka-Ljungby. Du når restaurangen från Klippan, Markaryd, Ängelholm, Laholm och Helsingborg inom 30 minuters resa med bil. Om du önskar att åka buss, stannar buss 511 på väg 114. Stoppet heter Ekerödsvägen. Då får du en liten trevlig promenad på 1,5 km innan du når oss

.

Servering och meny

Maten serveras alltid vid ditt bord, och menyn komponeras och ändras efter gästernas önskemål.
"Tänk dig att ni ska äta middag hos era vänner, ni vet att ni blir bjudna en god meny, men inte vad menyn innehåller."
Därför är viktigt för oss att veta ev. allergier och /eller om det finns något du som gäst inte äter.
Under vissa perioder, som tex mors dag, alla hjärtans dag och jul erbjuder vi temamiddagar

Modern mat

Den mat vi serverar är rätter som vi själv gillar – modern mat med influenser från hela Europa. Vi använder oss också av kryddor som kommer längre bort ifrån, och när andan faller på serverar vi även klassisk dansk mat.

Klimatsmart

Vi lager mat från grunden. Ibland har vi även odlat grönsakerna själva.

Vi prioriterar att maten ska smaka av här – därför är nästan alla våra råvaror skånska. Sen supplerar vi med ekologiska, importerade råvaror som kaffe, citron och choklad.

Svenskt kött från utegrisar, naturbetesdjur och vilt är vanligt på vår meny.

Våra mjölkprodukter är oftast ekologiska, liksom vårt mjöl. Vårt bröd bakar vi så klart själva.

Boka bord

Säsong i 2020
25 april – 19 december

Under Linden är en kvällsrestaurang

Öppet: Fredags- och lördagskvällar kl 18:30

Vi lager mat till de som har bokat bord.

Boka därför bord senast dagen innan. 

 

Kontakta oss gärna!

 

Våra betyg

Överraskningsmiddag

Serverar vi från 1 maj till 21 november

3 rätters middag har blivet vårt varumärke.  "Tänk dig att ni ska äta middag hos era vänner, ni vet att ni blir bjudna en god meny, men inte vad menyn innehåller."

Vi gör middagen baserat på säsongens möjligheter, och menyn bestäms när vi vet vad som går att hämta i egen köksträdgård eller köpa, vem som önskar att gästa restaurangen och om det finns allergier som vi må ta hänsyn till.

Läs mera här

Mors Dag

Mors Dag söndagen den 31 maj kl. 12.30 och 13.00 

En extra lyxig middag blir serverat på Mors Dag. Vi börjar med bubbel och sluter med två spännande kakor.

 

Vi har duk på borden och avstånd emellan dem – och ändå supermysigt som vanligt. Allt bordserveras såklart. Om vädret är med oss går det bra att sitta ute.

 

Läs mera här

Midsommargourmet

Fredagen den 19 juni kl. 18.00 

 

Igen i år dukar vi upp till gourmet Under Linden på midsommarkvällen.

 

Vi samlas kl. 18.00 till ett glas mousserande vin (med eller utan alkohol) och tapas.

 

Vi komponerar en utsökt 4 rätters gourmetmiddag till kvällen, givetvis med färsk potatis och jordgubbar.

 

Läs mera här

 

 

 

Vegetariskt?

Bara att ange vid bokning – vi älskar vegetariskt.

Glutenfritt?

Vi lager gärna din mat utan glutenprodukt och serverar glutenfritt bröd. Bara att ange vid bokning. Merparten av vår mat till alla är naturligt utan gluten. Spor av gluten kan dock finnas eftersom vi bakar bröd i vårt kök.

Laktosfritt?

Vi kan laga din mat laktossnålt – där vi möjligen använder smör (< 0,7 g laktos/100 g – och vem äter 100 g smör 😊) och lagrat ost (<0,1 g laktos/100g).

Eller vi laga din mat mjölkfritt – vänligen ange vid beställning

Vi använder inte laktosfria mjölkprodukt.

Allergi? Diabetiker? Gravid?

Vänligen ange vid bokning vad du inte kan äta  – vi fixar