Underlinden

Restaurang Under Linden

Restaurangen ligger i skogen på Hallandsåsen, mellan Ängelholm och Örkelljunga, i Skåne,

Vår meny består av närproducerade råvaror, en del är även ekologiskt odlat, och allt är tillagat från från grunden. Årstiden styr vilka råvaror vi har att tillgå just nu. Under vår och sommar skördar vi allt mer från vår egen köksträdgård. Här serveras svenskt kött.

Vi tänker klimatsmart och försöker att undvika matspill. Vi vill därför att du bokar bord senast dagen innan. Självklart har vi en glad smiley från Ängelholms Kommun.

 

 

Du tar dig enkelt hit, endast 8 km från Örkelljunga och 15 km från Munka-Ljungby. Du når restaurangen från Klippan, Markaryd, Ängelholm, Laholm och Helsingborg inom 30 minuters resa med bil. Om du önskar att åka buss, stannar buss 511 på väg 114. Stoppet heter Ekerödsvägen. Då får du en liten trevlig promenad på 1,5 km innan du når oss

.

Servering och meny

Maten serveras alltid vid ditt bord, och menyn komponeras och ändras efter gästernas önskemål.
"Tänk dig att ni ska äta middag hos era vänner, ni vet att ni blir bjudna en god meny, men inte vad menyn innehåller."
Därför är viktigt för oss att veta ev. allergier och /eller om det finns något du som gäst inte äter.
Under vissa perioder, som tex mors dag, alla hjärtans dag och jul erbjuder vi temamiddagar

Modern mat

Den mat vi serverar är rätter som vi själv gillar – modern mat med influenser från hela Europa. Vi använder oss också av kryddor som kommer längre bort ifrån, och när andan faller på serverar vi även klassisk dansk mat.

Klimatsmart

Vi lager mat från grunden. Ibland har vi även odlat grönsakerna själva.

Vi prioriterar att maten ska smaka av här – därför är nästan alla våra råvaror skånska. Sen supplerar vi med ekologiska, importerade råvaror som kaffe, citron och choklad.

Svenskt kött från utegrisar, naturbetesdjur och vilt är vanligt på vår meny.

Våra mjölkprodukter är oftast ekologiska, liksom vårt mjöl. Vårt bröd bakar vi så klart själva.

Boka bord

Säsong i 2019
15 mars – 14 december

Under Linden är en kvällsrestaurang

Öppet: Fredags- och lördagskvällar kl 18:30

Vi lager mat till de som har bokat bord.

Boka därför bord senast dagen innan. 

För dig som bor här kan vi dock alltid servera lite kvällsmat.

Kontakta oss gärna!

Vi öppnar gärna upp vår restaurang för er, och serverar er favorit mat, om ni är en sällskap eller ni har något att fira.

I restaurangen har vi plats för upp till 50 personer.

Våra betyg

Överraskningsmiddag

Serverar vi från 15 mars till 16 november

3 rätters middag har blivet vårt varumärke.  "Tänk dig att ni ska äta middag hos era vänner, ni vet att ni blir bjudna en god meny, men inte vad menyn innehåller."

Vi gör middagen baserat på säsongens möjligheter, och menyn bestäms när vi vet vad som går att hämta i egen köksträdgård eller köpa, vem som önskar att gästa restaurangen och om det finns allergier som vi må ta hänsyn till.

Läs mera här

Dansk Fläskestek

Dansk Fläskestek lördag den 16 mars 

När vi öppnar restaurangen serverar vi igen den uppskattade fläskestek med krispig svål.

Vi gör fläskesteken på Olige utegris och svålen blir så krispig att det blir svårt att prata när du äter den. Efter grisen serverar vi en liten dessert.

Läs mera här.

Påskveckan

Torsdag 18, fredag 19 och lördag 20 april

I påsken kommer vi servera en tre rätters överraskningsmiddag, som vanligt kl. 18.30.

I 2019 kommer påsken i mitten på april, och det är givetvis blivit vår.

Bo över, en eller två dager, se vårt paketerbjudande här