Underlinden

Danskt julbord 23 november – 15 december

På 5 säsongen serverar vi danskt julbord här Under Linden

Julbordet serverar vi fredag och lördag kl. 18:30 den 23 november - 15 december

Boka bord

Vårt julbord i år omfattar tre olika menyn, den klassiske, den vegetariske och den laktossnåla . Innehållet är inte helt klart än men vi kommer att servera sex olika smårätter direkt vid dit bord, en rätt i taget. Ingen buffé, Under Linden är bufféfri zon. Du och dina gäster bestämmer själv tempot.

Som alltid är maten hemlagad och råvarorna schyste. MSC-märkt sill, skånsk utegris, ekologisk grädde och vanilj och mycket fler klimatsmarte, medvetne råvaruval.

Ni väljer mellan menyn, och i år blir det även möjligt att kombinera fritt mellan menyn bara vi vet i förväg vilka rätter ni väljer.

Vårt hembakade rågbröd och ljust bröd (båda gjort på egen surdeg) och smör/lök fett ingår. Vi har givetvis också mörkt och ljust bröd till dig som är glutenintolerant. Maten iövrigt är glutenfri. Beställ glutenfritt bröd när ni bokar.

Igen i år har vi omröstning, vi frågor vilken första rätt ni tycker om som bäst. Den 24 december finner vi vinnaren som får en tre rätters överraskningsmiddag för två personer i 2019.

Den klassiske

  • Två sorters sill, Christiansö kryddsill (vinnaren från i fjol) och en ny: Dansk sillröra med rödbetor och ägg
  • Rökt Clarias med äggstanning (den var verkligen uppskattat i fjol så den är på i år igen)
  • Ribbestek med krispig svål, syltad rödkål och surt (går aldrig att ta bort)
  • Rimmad, stekt ankbröst m grönkåls majonnäs
  • "Danska" köttbullar och gräddstuvad vitkål med kanelsocker
  • Risalamande med varm körsbärssås

Den vegetariske

  • Friterat blomkål (vinnaren från i fjol) och rödbetsröra med kapers och ägg
  • Äggstanning med bönsallad
  • Rökt, ugnsbakad selleri med snabbstekt grönkål
  • Rödkålssallad med nötter
  • Smörstekta järpar av bovete och rödbetor serveras med gräddstuvad vitkål med kanelsocker
  • Risalamande med varm körsbärssås

Den laktossnåla (*nästan laktosfri)

  • Två sorters sill, Christiansö kryddsill (vinnaren från i fjol) och en ny: Grå sill med rödbetsröra och ägg
  • Rökt Clarias med äggröra
  • Dansk ribbestek med krispig svål (går aldrig att ta bort)
  • Rimmad, stekt ankbröst med grönkåls majonnäs
  • Danska köttbullar och snabbstekt grönkål
  • Vaniljglass, rostat mandel och varm körsbärssås

*Vi stekar köttbullarna i smör (0,7 g laktos per 100 g smör)

Priset är 450 kr per person, barn upp till 13 år är 275 kr

Specialerbjudande: Julbordspaket

Det är möjligt att bo över efter julbordet. Vi har gjort en julbordspaket där vi bjuder på

  • vinglögg och danska äppleskivor
  • det stora danska julbordet
  • övernattning i delat dubbelrum
  • energiriktig frukost nästa morgon

Pris 1 100 kr per person.

Boka julbordspaket direkt

Boka rum/paket