Underlinden

Danskt julbord 23 november – 15 december

På 5 säsongen serverar vi danskt julbord här Under Linden

Julbordet serverar vi fredag och lördag kl. 18:30 den 23 november - 15 december

Boka bord

Vårt julbord i år omfattar tre olika menyn, den klassiske, den vegetariske och den laktossnåla . Innehållet är inte helt klart än men vi kommer att servera sex olika smårätter direkt vid dit bord, en rätt i taget. Ingen buffé, Under Linden är bufféfri zon. Du och dina gäster bestämmer själv tempot.

Som alltid är maten hemlagad och råvarorna schyste. MSC-märkt sill, skånsk utegris, ekologisk grädde och vanilj och mycket fler klimatsmarte, medvetne råvaruval.

Ni väljer mellan menyn, och i år blir det även möjligt att kombinera fritt mellan menyn bara vi vet i förväg vilka rätter ni väljer.

Vårt hembakade rågbröd och ljust bröd (båda gjort på egen surdeg) och smör/lök fett ingår. Vi har givetvis också mörkt och ljust bröd till dig som är glutenintolerant. Maten iövrigt är glutenfri. Beställ glutenfritt bröd när ni bokar.

Här i sommarvärmen håller vi på att komponera de sex olika rätterna när vi sitter under linden, men visse traditioner går det inte att göra om, just nu ser menyn ut såhär

Den klassiske

  • Två sorters sill, Christiansö kryddsill (vinnaren från i fjol) och en ny: Dansk sillröra med rödbetor och ägg
  • Rökt Clarias med äggstanning (den var verkligen uppskattat i fjol så den är på i år igen)
  • Ny komposition
  • Dansk ribbestek med krispig svål (går aldrig att ta bort)
  • Danska köttbullar och gräddstuvad vitkål med kanelsocker
  • Risalamande med varm körsbärssås

Den vegetariske

  • Friterat blomkål (vinnaren från i fjol) och rödbetsröra med kapers och ägg
  • Äggstanning med bönsallad
  • Rökt, ugnsbakad selleri med snabbstekt grönkål
  • Rödkålssallad med nötter
  • Smörstekta järpar av bovete och rödbetor serveras med gräddstuvad vitkål med kanelsocker
  • Risalamande med varm körsbärssås

Den laktossnåla (*nästan laktosfri)

  • Två sorters sill, Christiansö kryddsill (vinnaren från i fjol) och en ny: Grå sill med rödbetsröra och ägg
  • Rökt Clarias med äggröra
  • Ny komposition
  • Dansk ribbestek med krispig svål (går aldrig att ta bort)
  • Danska köttbullar och snabbstekt grönkål
  • Vaniljglass, rostat mandel och varm körsbärssås

*Vi stekar köttbullarna i smör (0,7 g laktos per 100 g smör)

Priset är 450 kr per person, barn upp till 13 år är 275 kr

Specialerbjudande: Julbordspaket

Det är möjligt att bo över efter julbordet. Vi har gjort en julbordspaket där vi bjuder på

  • vinglögg och danska äppleskivor
  • det stora danska julbordet
  • övernattning i delat dubbelrum
  • energiriktig frukost nästa morgon

Pris 1 100 kr per person.

Boka julbordspaket direkt

Boka rum/paket