Underlinden

Aktiviteter

Vi finns i en glänta i ett vackert skogsområde på södra sidan av Hallandsåsen.Här finns alla möjligheter för att vara aktiv – strax utanför rummet, året runt. Och här är det perfekt när tystnaden och naturen är vad du behöver.

Hallandsåsen är gränsen mellan Skåne och Halland. Här är det bokskog, hagar omgärdade av stengärdsgårdar, vackra sjöar, stränder och tät granskog. På och omkring Hallandsåsen finns mycket att göra och samman med gode kolleger inom besöksnäringen, har vi samlat vad som är särskilt attraktivt i föreningen DESTINATION HALLANDSÅSEN, se HÄR.

Under Linden är ett INFO Point för Örkelljunga och Ängelholms kommun och för området kring Hallandsåsen. Det betyder att vi har koll på vad som händer året om. Ge oss en utmaning och vi återkommer gärna med förslag till ett fantastisk uppehåll!

Kom ihåg!. Om du söker lugnet efter du har varit aktiv, då kommer du att hitta det här.

Aktiviteter

GOLF

Nordvästra Skåne är världens näst mest intensiva golfområde – näst efter Florida. 10 av Sveriges 20 bästa banor (enligt Golf Digest) ligger i Skåne och Halland. Det är väldigt, väldigt många fina golfbanor – vi räknar till fler än 30 stycken inom högst 45 minuter. Om du behöver utrustning, kan du handla på Dormy Outlet i Ängelholm.

Vi erbjuder att ordna en golfpaket där är anpassat just till era behov. Vi har avtal med ett tiotal golfbanor i Skåne och Halland.
Läs mer om våra golfpaket här.

Aktiviteter

CYKLA OCH ÅKA MTB

Hallandsåsen är bra terräng för den som vill köra mountainbike i backe och skog. Vi ordnar guidade turer på Hallandsåsen för både experter och nybörjare. Prova också Vallåsen Bike Park, där du på skidanläggningen på sommartid kan åka MTB.

Om du hellre vill köra långa sträckor på mindre asfaltvägar där du knappt träffar några bilar – så är det också här. Behöver du större utmaningar kan vi rekommendera att åka upp och ned Hallandsåsen – så mycket som du har ork.

Det är lätt att planera dina egna resor, men om du vill bli inspirerad har de fyra kommunerna på Hallandsåsen precis kartlagt ett antal spännande cykelleder, se här.

Vi finns bredvid en smal asfalterad väg – så det är bara att sätta fart på pedalerna! Och vi har både utrymme och utrustning för dig att göra första hjälpen på din cykel.

Aktiviteter

FÅGLAR

FÅGLAR

Skåne och Hallandsåsen är rika på fåglar. Utöver de vi har på tröskeln, är det inte långt till fågelskyddsområdet Rössjön.

Ta med din kikare och en picknickkorg och du kommer att möte många av de lokala arterna i vattnat, i träden eller i luften

 

Aktiviteter

FISKA

Det finns gott om fiske nära Under Linden. Vi kan rekommendera den närbelägna Vestersjön (460 hektar) och Hjälmsjön (120 hektar). Här finns gädda, abborre och gös.

Om du tycker om att fiska i en å finns den 85 km långa Rönne å. Här är det möjligt att fiska Atlantlax (rekord 13,6 kg) och Öring.

Vi ordnar de nödvändiga fiskekorten.

Aktiviteter

VANDRA

Skåne är mycket lämpligt för den som vill vandra. I området finns det mycket lite trafik, så det är lätt att komma igång. Vi är mycket nära Skåneleden, som går genom Skåne med ca 1000 km markerade vandringsleder.

Vi kan rekommendera att följa lederna som är beskrivet på hemsidan eller i böckerna. En jätte god beskrivning finns i boken ”Weekendvandra i Skåne” av Pelle Estborn. I kapitel 3 ”Rössjön” vandrar man till och från Under Linden på två dager.

Aktiviteter

BADA

Sjöbad eller havsbad?

Här finns gott om fantastiska badsjön inom 8-10 km. Prova till exempel skogsjön Västersjön där är relativt platt och normalt kommer inte många menisker där. I Örkelljunga finns Hjälmsjön med bra bryggar som gör det enkelt att komma fort i vattnat.

Om du föredrar att bada i havet finns en jätte bra sandstrand i Ängelholm, botten av Skälderviken. Nord om denna börjar Bjäre och om du tar mot syd kommer du till Kulla halvön. I båda riktningar finner du många möjligheter att prova det färska havsvattnet

Aktiviteter

HAVSKAJAK

Vill du paddla i havet? Kanske runt Kullen, där landskapet är omväxlande med branta klippor och idylliska fiskebyar, sandstränder och grottor. Läs mer här 

Aktiviteter

ÖVRIGA AKTIVITETER

 

Det finns mycket mer inom räckhåll. Vi kan ordna älgsafari, jakt, ridning, hundträning, lerduveskytte eller en tur till Kungsbyggat Äventyrspark med sommerrodel, zipline och mycket mer.

Sveriges största turistattraktion, Gekås Ullared butik i centrum, hittar du 1 ½ timme bort.